"Er kunnen niet genoeg dierenverhalen op internet staan", zegt Bart terwijl hij een kopje koffie drinkt aan de tafel waar ik aan het schrijven ben.
Hij vroeg wat ik aan het doen was, en ik vertelde dat ik toch echt wel mijn excuses moet aanbieden aan degenen die zich ingeschreven hebben voor de nieuwsbrief van De Wereld Van Sofie, en die nu ook blogs, of eigenlijk 'artikels' krijgen van Dierenmaatjes. Hun e-mailadres is overgenomen voor het online magazine. En aangezien ik 3 keer per week een artikel post (en soms 4 omdat er 'De dag van een 'dier' tussenzit), heeft hun inbox dit ábsoluut als spam gezien!
Dus: óf mensen werden zot van die 3 tot 4 artikels per week in hun toch al volgepropte inbox, óf ze hebben ze helemaal niet gezien omdat ze direct in de spam terecht zijn gekomen, zoals bij mijn moeder. Zij was aan het wachten op dierennieuws van Dierenmaatjes en ze kreeg maar steeds niets. Totdat ze een reeks artikelen in haar spam vond. Ze had nog moeite ook om haar inbox ervan te overtuigen dat deze mails voor haar geen spam waren!
Dus hierbij wil ik mijn excuses aanbieden voor de spam in jullie inbox, of voor het feit dat jullie niets leken te krijgen.
Ik zei: "dat is toch logisch dat ik dat doe?"
Ik vind het zelf ook storend als ik bijna elke dag van een bedrijf een bericht in mijn mail krijg. Ik zou me direct uitschrijven en dat wil ik dus juist voorkomen! Bart haalde zijn schouders op en zei dus: "tussen alle ellende en alle nepmails, alle bedelmails en klik-vooral-niet-op-de-link-mails is het toch leuk om over lieve, bijzondere, soms hulpeloze en slimme dieren te lezen?"
Natuurlijk heeft hij gelijk.
"Maar het is wel zo dat wij heel erg van dieren houden", zei ik. "En wellicht zij ook, maar niet speciaal van de dieren waar ik over schrijf. Misschien vinden zij 'huisdieren' leuk, of 'tuin- en boerderijdieren', of misschien alleen 'wilde dieren'? Hoe hou ik het voor iedereen leuk?"
Bart snapte me wel.
Dus zijn we op het leuke idee gekomen om een wekelijkse nieuwsbrief uit te sturen voor degenen die in de e-maillijst staan. In die nieuwsbrief staan links naar de artikels die de afgelopen week gepost zijn. Zo kunnen jullie kiezen welke jullie interessant lijken en welke niet. En zo worden jullie ook niet om je oren gemept met mijn nieuwsbrieven, 3 of 4 keer per week.
Uiteindelijk voel ik me daar beter bij, want ik zou niet willen dat jullie (of andere geïnteresseerden) zouden afhaken. En ik denk dat het voor jullie misschien wel leuk is om op zondagochtend gezellig te lezen over allerlei verschillende dieren in één enkele nieuwsbrief.
Op social media komen ze wel een paar keer per week. Maar van mijn 50 volgers heb ik nog geen spam-achtige commentaren gekregen.
Ik vind het in ieder geval zó ontzettend leuk om te doen. Ik leer heel veel over verschillende dieren, ik verbaas me over dieren, ik bewonder dieren en ik kan ook een beetje gruwelen van sommige dieren. Het is altijd leuk om informatie bij elkaar te zoeken, zelfs Bart zei: "het is dat ik écht werk moet gaan zoeken, maar ik zou de hele dag gezellig met jou en voor jou op zoek willen gaan naar leuke dierenweetjes en youtube filmpjes voor erbij".
Ook hij vindt het dus leuk!
Dieren brengen altijd een glimlach op mijn gezicht. Het dierenrijk is zo ontzettend bijzonder. Wie weet nu dat de reuzenoctopus afstamt van de slak? De slak is uitermate dom, hij heeft maar 2 neuronen. De reuzenoctopus heeft 400.000 neuronen en is daardoor erg slim. Ergens in de evolutie van dit wezen is er dus een afsplitsing gekomen, de slak is kei dom gebleven en de octopus is, om te overleven, geëvolueerd tot een bijzonder slim wezen. Toch hartstikke leuk om te ontdekken? Afijn, dat vinden wij dan toch.
Ik wilde me dus excuseren voor het rommelige begin van Dierenmaatjes. Ik leer snel, maar met vallen en opstaan. En tot nu toe is het ongelofelijk leuk en is het gewoonweg heilzaam om hiermee bezig te kunnen zijn.
Deze positiviteit kunnen we goed gebruiken! Ik ben er trots op!
|
Beleef van 7 december 2023 t/m 25 februari 2024 een onvergetelijk avontuur tijdens de allereerste editie van Light Safari in Safaripark Beekse Bergen. Langs de wandelsafari komt er
's avonds een regenboog van lichtgevende dieren, bloemen en planten tot leven. Mis dit unieke evenement niet!
|
Onze artikelen kunnen affiliate links bevatten. Als je op een dergelijke link klikt en vervolgens een product of dienst aanschaft, ontvangen wij een kleine commissie zonder dat dit jou iets extra's kost.