Over mij

Over mij

Geboren in 1974, dochter, zus, tante, echtgenote en dierenmoeder. Ik hou van mensen, ben eerlijk, vriendelijk, beleefd en soms een enorme stresskip (nou ja, soms…).

Over haar

Haar is in dit geval, mijn Sofietje. Nederlandse van geboorte maar ondertussen een halve Belgische geworden door de weldadige invloed van vele jaren wonend in Belgenland.

Zij heeft een bijzondere gave, ze denkt in beelden met smaak, geur en kleur. In een fractie van een seconde ziet zij een volledig beeld en dat gaat zo snel en vooral volgen de beelden elkaar zo snel op dat dat voor mij, als logische (a leidt naar b, leidt naar c, enzovoort) denker, vaak moeilijk te volgen is.

Het is fascinerend om mee te maken hoe Sofie dingen beschrijft tot in de kleinste details, met vele zijsprongetjes, ook beschreven tot in de kleinste details. Maar uiteindelijk wordt het hele plaatje zichtbaar en voelbaar en smaakbaar en ruikbaar.

Iets meer dan 10 jaar geleden is ze begonnen met de dingen die zij in haar leven meemaakte te beschrijven in korte verhalen. Eerst ging dat moeilijk en moest ze haar weg nog vinden, want woorden zijn veel minder buigbaar en vloeibaar dan beelden, maar gaandeweg werd ze er steeds beter in.

Dat merkte ik aan de groeiende groep trouwe lezers die ze kreeg op facebook waar ze haar verhalen publiceerde en ook aan de vele reacties van mensen die zich in haar verhalen herkenden.

Haar verhalen zijn dan ook echt zoals zij is, gevoelig en medelevend. Ze heeft een groot hart voor iedereen en is altijd eerlijk en zal zichzelf niet sparen.

Leven met Sofie is een prachtig avontuur, geen dag is hetzelfde en er gebeurt altijd wat. Soms grote dingen maar ook hele kleine dingetjes, die ik normaal niet eens zou opmerken, maar die, nu ik er wat beter naar kan kijken, mij toch kunnen raken en ontroeren.

Via deze blog heeft nu iedereen de kans om haar aparte waarneming van het leven mee te maken en te delen. Als je kiest om het niet te doen mis je echt iets bijzonders…

Groetjes, Bart

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je mijn blog via e-mail ontvangen, zodat je zeker niets mist? Laat dan hier je e-mailadres achter. Dan word je als eerste op de hoogte gebracht van de laatste nieuwe blogs!

In de kijker

Berichtje achterlaten?

Wanneer je jezelf herkent in mijn blogs, als je een vraag hebt óf als je iets met me wil delen, dan zou ik het heel leuk vinden als je me een berichtje stuurt. Ik waardeer het contact met mijn lezers enorm.

Schrijf bericht
}