Sofie’s Choices


Voor Bart en mij is het natuurlijk wel heel duidelijk wat ik wil gaan doen qua werk, de komende jaren. Wij zijn al weken bezig met dit bedrijfsplan en hebben vele cursussen gevolgd en e-books gelezen. Het raam in de keuken hangt vol met flipover-papieren waar onze hele brainmap op uitgewerkt staat. Maar voor mijn vriendin Laura was het toch niet helemaal duidelijk en voor vele mensen rondom mij eigenlijk ook niet. Wat is dat nou precies dat affiliate marketing en hoe ziet dat eruit?

Nou sinds deze week is de affiliate marketing-pagina van deze website klaar om langzaam mee te beginnen. Ik had jullie beloofd dat ik jullie niet met de bol-punt-com’s en de coolblue’s om de oren zou slaan. Persoonlijk vind ik het heel mooi geworden en heel sofie-ig. Ik had Laura een berichtje gestuurd over hoe ze op mijn website bij die pagina kon komen om dat nu eens te zien en ik had er wat uitleg bij gegeven. Ze vond het erg mooi geworden en begrijpt nu volledig wat het is dat ik wil gaan doen. “Maar”, zei ze, “ik denk dat je het beste een blog schrijft om het uit te leggen zoals je het mij ook hebt uitgelegd. Want ik dacht dat het toch iets anders in elkaar zat”. Supergoed advies natuurlijk, dus bij deze de blog.

Onderaan deze blog zie je een hele mooie roze banner waarin een knop is verwerkt waar je op kunt klikken. Er staat ‘Sofie’s Choices’ op de knop.

Als je daarop klikt kom je bij een pagina die Sofie’s Choices heet. Dit omdat daar producten (gaan) staan die ikzelf graag koop, waar ik in geïnteresseerd ben en waarvan ik denk dat jullie het ook leuk vinden. De producten die op deze website komen te staan zijn met jullie in mijn gedachten. Straks komt er een andere website en die wordt commerciëler, daar wordt nu aan gewerkt.

Maar voor nu: als je op die knop klikt onderaan deze blog dan ga je naar een pagina die ik gemaakt heb. Je bent dan nog steeds op mijn website. Er staan 6 producten op. Ik heb een korte uitleg geschreven over het product en een plaatje gemaakt om te verduidelijken waar het product over gaat. Als je klikt op de knop ‘neem een kijkje’ ga je naar de website van degene die het product verkoopt. Je bent dan op hun website. Je kunt daar rondkijken en scrollen, dat kost je allemaal niets. Ik verdien daar ook niets aan. Het heeft niets met ‘kliks’ te maken. Ik krijg daadwerkelijk alleen een klein percentage van de prijs van het product, áls je het koopt natuurlijk. Laura dacht bijvoorbeeld dat ik al betaald zou worden zodra ze op de knop ‘neem een kijkje’ klikt. Dat is niet het geval. Het zou ook niet eerlijk zijn want dan kan ik iedereen met een verzinsel-verhaal op die knop kunnen laten klikken en geld verdienen, zo werkt dat niet.

Dus als je op de knop ‘Sofie’s Choices’ klikt, blijf je gewoon op mijn website. Als je daarna op die pagina op ‘neem een kijkje’ klikt, ga je naar de website van de verkoper. Je kan er rondkijken, producten bekijken, zelfs dingen in je winkelwagen doen en vervolgens de site verlaten; ik krijg daar niets voor. Ik krijg pas een percentage als je daadwerkelijk iets hebt gekocht en dus hebt betaald.

Ook is het belangrijk om te weten dat de producten niet ‘duurder zijn gemaakt’ om mij te kunnen betalen. Het gaat de verkopers puur en alleen om meer mensen op hun website te krijgen en ze zijn bereid daarvoor te betalen aan mensen zoals ik, omdat er wellicht op mijn blog mensen komen die nog nooit van hun product gehoord hebben. Ze willen dus een breder publiek.

Sterker nog; de verkopers van wie ik graag de producten wil promoten, bekijken eerst op hun gemak mijn website en beslissen zélf of ze op mijn website wil staan. Zo heb ik voor vele producten een ‘ja’ gekregen maar voor bijvoorbeeld de Xenos een ‘nee’ omdat ze denken dat jullie daar niet graag rondneuzen, net als ik. ‘Verkeerde doelgroep’ zeiden ze. Jammer. Ik hoop dat ik hiermee een beetje duidelijk heb gemaakt hoe het werkt en dat je rustig kunt rondkijken op hun website zonder dat ik er iets aan verdien.

Maar eerst nodig ik jullie uit om op de knop Sofie’s Choices te klikken om te zien wat ik daar geplaats heb. Zelf vind ik het best spannend wat jullie ervan vinden.
Laat het me vooral weten!

Meest recente posts

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je mijn blog via e-mail ontvangen, zodat je zeker niets mist? Laat dan hier je e-mailadres achter. Dan word je als eerste op de hoogte gebracht van de laatste nieuwe blogs!

In de kijker

Berichtje achterlaten?

Wanneer je jezelf herkent in mijn blogs, als je een vraag hebt óf als je iets met me wil delen, dan zou ik het heel leuk vinden als je me een berichtje stuurt. Ik waardeer het contact met mijn lezers enorm.

Schrijf bericht
}