De dag van het Kinderboek (2 April)


Vandaag is het Internationale dag van het Kinderboek. Ik kan deze dag natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder met enige trots te spreken over de twee kinderboekjes die ik heb geschreven.

Het begon eigenlijk allemaal met logeerpartijtjes van mijn neefje en nichtje en de kinderen van mijn vriendin, toen ze nog jong waren. Mijn favoriete tijd was ‘bedtijd’. We lagen gezellig met zijn allen op het grote bed en ik schudde de verhaaltjes zó uit mijn mouw. Ik vertelde over de duizendpoot met 999 schoentjes en één houten pootje of over het roodborstje met hoogtevrees. Enthousiast verzonnen de kinderen dan met mij mee, en zo maakten we de leukste verhaaltjes. Op een dag zei Bart tegen mij: ‘Je moet ze eens opschrijven, die verhaaltjes van jou”.

En zo geschiedde. Ik schreef een heleboel verhaaltjes en haalde daar uiteindelijk twee verhaaltjes uit. De Toversoep en Het Zee Circus. Ik zocht iemand die de illustraties wilde maken en vond uiteindelijk de Nederlandse Ellen Moorman, die fantastische kinderschilderijen maakt. Haar manier van tekenen en schilderen paste helemaal bij de beelden die ik in mijn hoofd zag als ik aan het schrijven was.

Het was een heel mooi traject van het schrijven, de illustraties uiteindelijk zien die Ellen had gemaakt, het verhaal inclusief muziekjes op CD opnemen in een heuse studio, tot en met de geleverde boekjes. Wat was ik trots! We hebben ze in eigen beheer uitgegeven dus ze liggen niet in de winkel.


Een kleine preview uit De Toversoep:

De burgemeester is een grote kabouter met een hele dikke buik en een lange witte baard. Hij ploft in een stoeltje en kucht hardop totdat iedereen stil is. Om hem heen zitten alle bewoners van Krommetakkenland op hun knietjes. Heel gewichtig vraagt hij de bewoners het volkslied te zingen voordat ze overgaan tot de vergadering. Iedereen staat op, doet zijn petje of mutsje af en legt hun rechterhand op hun hoofd. Met hun linkerhand pakken ze ieder hun eigen kromme takje en houden het in de lucht.

“Hoera voor alle takjes, ze zijn zo krom als wat” “wij wonen liever hier, dan in de grote stad” “zolang wij samenblijven, zijn wij allen vrij” “wij werken en wij lachen, zo is ieder blij”


Een kleine preview uit Het Zee Circus:

Op de bodem van de zee is het een drukte van jewelste. Het is een komen en gaan van zeepaardjes met kleine kindjes op hun rug. Statig zwemmen ze richting school, keurig in een rijtje. Er zijn zeepaardjes in alle kleuren van de regenboog. De kindjes hebben een sjaaltje aan in dezelfde kleur als hun zeepaardje, zodat ze aan het einde van de schooldag op het juiste paardje stappen om weer naar huis te gaan. De zeepaardjes hebben voorrang op de grote weg. De kwallen, zeesterren en de schildpadden die onderweg zijn naar hun werk, moeten geduldig wachten tot de zeepaardjes voorbij zijn. Eenmaal op school gaan de kindjes direct naar hun klas waar de juf al klaar staat.

“Vandaag is een speciale dag kinderen”, zegt de juf, ”we gaan op schoolreisje!” Een luid gejuich is tot buiten de klas hoorbaar. “O, wat leuk juf”, roepen de kindjes. “Waar gaan we naartoe juf?” “Het is nog even een verrassing”, zegt ze. “Ga maar gauw naar buiten. Okkie, de octobus, staat al klaar!”

En omdat het vandaag ‘De dag is van het Kinderboek’ is, heb ik een speciale actie! Twee boekjes (plus verzendkosten) voor de prijs van één!

De boekjes zijn voor kinderen van de leeftijd 5 tot 8. Er zit een klein loepje in het boekje waarmee de kinderen op zoek kunnen gaan naar de verstopte diertjes in de illustraties en er zit een CD bij waarop ik het verhaal voorlees, inclusief leuke muziekjes. Ze kosten €14,95 per stuk.

De prijs voor 2 boekjes is speciaal vandaag: €14,95 (+ verzendkosten)
Vul het contactformulier in via onderstaande link, dan zorg ik ervoor dat ze zo snel mogelijk bij je in de bus liggen.

https://www.dewereldvansofie.com/p/contact.html

Fijne Dag van het Kinderboek!

Meest recente posts

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je mijn blog via e-mail ontvangen, zodat je zeker niets mist? Laat dan hier je e-mailadres achter. Dan word je als eerste op de hoogte gebracht van de laatste nieuwe blogs!

In de kijker

Berichtje achterlaten?

Wanneer je jezelf herkent in mijn blogs, als je een vraag hebt óf als je iets met me wil delen, dan zou ik het heel leuk vinden als je me een berichtje stuurt. Ik waardeer het contact met mijn lezers enorm.

Schrijf bericht
}