De Dag van… de luizen (8 Maart)


Ik weet: het is vandaag Internationale Vrouwendag. Een zeer waardevolle dag voor alle vrouwen, waar dan ook in de wereld.

Ik vind dat we het vrouw-zijn mogen vieren. Ik ben blij dat ik een vrouw ben. Als ik een jongetje was geweest had ik Jeroentje geheten, zeiden mijn ouders altijd. Ik vind mezelf geen Jeroentje en ben dus blij dat ik een Sofietje ben geworden.

Ook al loop ik nu, voorzichtig, rond met door chemo kapotgemaakt kraakbeen in elk gewricht en heb ik nog maar één borst, Bart blijft mij de mooiste vrouw van de wereld vinden en dat meent hij. Hij kent mijn diepste angsten en mijn donkerste dagen, maar ook mijn vrolijkste en gekste ‘ik’. Hij draagt mij op handen en dat gun ik werkelijk alle vrouwen in de wereld. Maar ik weet heel goed dat ik bof. Ik ben een uitzondering. Ik heb een dak boven mijn hoofd, eten en drinken en ontzettend lieve familie en vrienden. Ik heb rechten en ik word gewaardeerd. Ik word niet als derderangsburger gezien of behandeld en ik word niet gekleineerd. Ik mag studeren wat ik wil en mag in mijn carrière stappen maken omdat ik die verdien doordat ik op mijn plaats zit in die functie. Ik vind het óngelofelijk dat, in deze moderne tijd, de rechten van de vrouw nog veel te vaak genegeerd worden, door angstige en domme mannen. Ik zou willen dat iedere vrouw mag doen wát ze wil, wáár ze wil en hoé ze dat wil. De wereld zou een heerlijke plek zijn…

Maar vandaag is het óók: De dag van… de luizen! (in Nederland)

Ik heb heel de serie in Nederland van ‘De Luizenmoeder’ gemist. Ik hoop dat we hem hier ooit nog eens kunnen zien op de Belgische tv onder ‘Nederlandse Series’. Want ik hoor dat het hilarisch is.

‘Luizen zijn insecten die op je lichaam en hoofdhaar kunnen voorkomen. Het zijn parasieten die zich voeden met je bloed. Het speeksel van de luis komt dan in contact met je hoofdhuid en dat creëert jeuk’, zegt Wikipedia. Klinkt alvast ontzettend onaangenaam. ‘De hoofdluis leeft op het behaarde hoofd, en de schaamluis leeft in het schaam- of borsthaar en op wimpers en wenkbrauwen’ (iek, wist ik ook niet, maar goed, ik ben net naar de spiegel gerend en ik zie gelukkig niets op mijn borsthaar (haha) op mijn wimpers en wenkbrauwen bedoel ik. Creepy weetje over luizen: Een jonge luis is na 7-10 dagen volwassen en klaar om zelf weer eitjes te leggen. Hij leeft ongeveer één maand en kan 5 eitjes (neten) per dag leggen; ongeveer 100 in een leven. Snel ingrijpen dus of zorgen dat je ze niet krijgt. Ze kunnen niet vliegen en ook niet springen voor alle duidelijkheid, ze lopen. Dus geen mutsen of sjaals van iemand anders aandoen of omdoen.

Over het algemeen hou ik van de meeste insecten, maar als het woord ‘parasiet’ gecombineerd wordt met je lichaam, dan pas ik toch.

Fijne Dag van de luizen!

Meest recente posts

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je mijn blog via e-mail ontvangen, zodat je zeker niets mist? Laat dan hier je e-mailadres achter. Dan word je als eerste op de hoogte gebracht van de laatste nieuwe blogs!

In de kijker

Berichtje achterlaten?

Wanneer je jezelf herkent in mijn blogs, als je een vraag hebt óf als je iets met me wil delen, dan zou ik het heel leuk vinden als je me een berichtje stuurt. Ik waardeer het contact met mijn lezers enorm.

Schrijf bericht
}