De dag van…de Loodgieter (11 Maart)


Loodgieters zijn helden. Echt ik overdrijf niet. Ik denk dat er wat simpel gedacht wordt over de loodgieter. Die bel je wanneer je wc verstopt zit of wanneer je een lek hebt of als je een nieuwe badkamer wil.

Ik vind dat de loodgieter écht een dag mag hebben waarin hij (of zij) in de bloemetjes gezet mag worden, want geloof me, ze ruiken zelden bloemetjes in hun werk.

Verstopte toiletten met andermans gedoe erin, riolen die breken of gebroken pijpen die onder de grond liggen en waaruit maandenlang het gedoe van andere mensen heeft gesijpeld en in de aarde en het gras is getrokken tot het een grote smurrie werd… iemand moet die pijp uitgraven en een nieuwe leggen. Niks geen bloemetjes geur.

Helden zijn het!
Toen eind november onze cv-installatie kapotging en het buiten vroor, en in de garage waar de cv stond dus ook, heeft de loodgieter bijna drie uur gewerkt om hem weer aan de praat te krijgen. Ik gaf hem koffie en hij was dankbaar, maar werkte liever hard door. Dat vond ik ook wel fijn want ik wilde eigenlijk wel een warm huisje die avond. Drie uur werkte hij in de kou en hij gaf niet op. Telkens dacht hij het opgelost te hebben, maar het bleek toch weer wat anders. Ik had al vier keer een hamer door de garage laten vliegen maar hij bleef heel aardig en rustig en geduldig. Ik was zo blij met hem!

We hadden in ons oude huis ook een fiks waterlek (wel meer dan één maar dat is een ander verhaal). Er stond écht een emmer in het halletje waar het water uit het plafond viel, samen met het pleisterwerk trouwens.

De boze huurbaas en zijn hulpje kwamen, het was vast onze fout. De boze huurbaas zei dat de dakgoot niet schoongemaakt werd door ons. Klopte helemaal, niet door ons maar door de zoon van mijn vriendin. Dus het hulpje moest op de ladder in de goot gaan kijken. Daar bleek niets te liggen. Dat wisten wij al. Toch bleef het onze schuld zei de boze huurbaas. Het hulpje boorde drie piepkleine gaatjes in de mooie koperen dakgoot. Dat moest helpen. Dat deed het niet.

De boze huurbaas en zijn hulpje kwamen drie dagen en drie volle emmers later weer terug en het hulpje boorde zoveel gaatjes dat er een gat van 6cm doorsnee ontstond.

Drie dagen en twee volle emmers later kwam de boze huurbaas en zijn hulpje terug met een loodgieter. Die bekeek het eens van een afstandje en vroeg: “Wie heeft die dakgoot verkeerd om gemonteerd? En waar is de regenpijp aan het uiteinde?” Na één blik op het rampgebied constateerde de loodgieter dat het een constructiefout was. De boze huurbaas keek nog eens boos naar ons, maar het was toch écht zijn eigen schuld.

Ik kon de loodgieter wel omhelzen!!

Dus alle lof voor de loodgieter. Wat zouden we doen zonder hen? Dat mag écht wel eens gezegd worden.

Fijne Dag van de Loodgieter!

Meest recente posts

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je mijn blog via e-mail ontvangen, zodat je zeker niets mist? Laat dan hier je e-mailadres achter. Dan word je als eerste op de hoogte gebracht van de laatste nieuwe blogs!

In de kijker

Berichtje achterlaten?

Wanneer je jezelf herkent in mijn blogs, als je een vraag hebt óf als je iets met me wil delen, dan zou ik het heel leuk vinden als je me een berichtje stuurt. Ik waardeer het contact met mijn lezers enorm.

Schrijf bericht
}