De dag van… de doktersassistente (2 Maart)


Fijn dat de doktersassistente eens in het zonnetje wordt gezet. Wat hebben ze het zwaar, vooral tijdens en na de pandemie. Vele dokters hebben zich over de kop moeten werken en zijn eruit door ziekte of doordat ze in een andere, minder stress gevende job hebben gestort.

Ik ben al een tijdje weg uit Nederland maar ik weet van mijn ouders dat ze erg blij met de doktersassistente. Zij mag ook best wat dingen zelfstandig doen en bepalen, wat handig is in een praktijk.

Ik heb nooit een doktersassistente gezien hier in België. Mijn dokter werkt in een praktijk waar drie jaar geleden nog drie artsen zaten, maar waar zij nu nog alleen werkt. Als wij willen bellen naar de praktijk komen we uit bij een callcenter in Antwerpen. En daar antwoort iemand de telefoon voor onze huisarts. Ze vraagt wat er aan de hand is en zal alles doorgeven aan de huisarts en dan wordt je wel of niet teruggebeld. Soms hangt er een briefje aan de deur van de praktijk met instructies of medicijnen die je moet gaan nemen.

Dus als ik de verhalen van mijn ouders hoor ben ik blij dat er doktersassistentes zijn die zo goed voor mijn ouders zorgen, en waarschijnlijk hebben jullie in Nederland nog meer fijne ervaringen met doktersassistentes.

Dus een hele dikke knuffel en een imaginair bosje bloemen aan al die fijne menselijke, hartelijke en warme mensen die ervoor zorgen dat het toch ietsje minder naar is als je naar de dokter moet!

Meest recente posts

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je mijn blog via e-mail ontvangen, zodat je zeker niets mist? Laat dan hier je e-mailadres achter. Dan word je als eerste op de hoogte gebracht van de laatste nieuwe blogs!

In de kijker

Berichtje achterlaten?

Wanneer je jezelf herkent in mijn blogs, als je een vraag hebt óf als je iets met me wil delen, dan zou ik het heel leuk vinden als je me een berichtje stuurt. Ik waardeer het contact met mijn lezers enorm.

Schrijf bericht
}