Opklaringen met af en toe een buitje


Langzaam naderen we de datum waarop mijn nieuw online magazine live gaat, dus ik ben heel erg druk bezig met blogs voor te bereiden en foto’s uit te zoeken. Heel leuk (en een klein beetje stressig) allemaal.

Ik vond het altijd fijn om hier tegenover Bart aan de eettafel te zitten werken. Maar onlangs is Bart naar boven vertrokken omdat dat voor hem toch beter werkt. Ik heb dus uitzicht over onze tuin. Ik geniet van de clematissen die de laatste weken ineens heel mooi bloeien. Ook de drie passie-flora’s die we geplant hebben tegen het heras hekwerk dat tussen de tuin van de buren en die van ons staat krijgt nu knoppen en bloemen. De buren hebben een antraciet zeil aan hun kant tegen het hekwerk geplaatst dus we dachten dat ze daarna niet meer verder zouden groeien maar gelukkig doen ze dat wel! Dus dat is extra klein geluk.

Ook één van de twee vlinderstruiken is goed aangeslagen, na een hele lange periode van acclimatiseren aan onze grond hier. De bloemen in de potten doen het goed en de schalen met vogelvoer moet ik, als het mooi weer is, twee keer per dag vullen. Er komen heel veel mussen op af, zoals ik eerder al vertelde. Ook het koppeltje Turkse Tortels heeft het naar hun zin hier. Alle andere Tortels worden brutaal weggejaagd. Er is ook een koolmeesje dat leeft in de groep met mussen, heel apart. Het is op een dag als vandaag, lekker zonnig en warm, heerlijk om hier te werken.

Ik merk dat, ondanks de stress van geen inkomen hebben, en telkens maar weer een no-reply afwijzing te krijgen op al Bart zijn sollicitaties, mijn gevoel-sprietjes helemaal open staan. Met de regelmaat van de klok huil ik. Ik weet niet waardoor dat komt. Is het de overgang? Is het omdat ik eindelijk weer voel en mezelf wordt, of is het omdat er nog zoveel verdriet zit over de afgelopen jaren? Ik heb geen idee.

Als ik bij de mijn osteopate ben dan ziet ze het aan mijn gezicht. “Vocht in je gezicht Fietje, daar gaan we iets aan doen”. Ze is zo lief, en zo goed in wat ze doet. Ze kent me inmiddels heel goed en kan mijn gezicht en lichaam lezen. Bij haar komen ook vaak traantjes. Zij is er blij mee. Ik wat minder want ik krijg er vaak hoofdpijn van. Zij zegt, laat die tranen maar komen want er zit veel verdriet in jou dat eruit moet.

Als Bart ’s avonds een heerlijk bordje met lekker eten op mijn schoot zet terwijl ik op het bankje voor de tv zit, en ik zie dat hij stiekem iets lekkers heeft gekocht wat we ons eigenlijk niet kunnen permitteren (er ligt soms een boucheetje op de rand van mijn bord) dan zie ik met hoeveel liefde en aandacht hij dat gedaan heeft. En ik weet ook wat hij dacht toen hij dat deed, en hoeveel plezier het hem deed om in de winkel iets lekkers voor mij te kopen als verrassing, wetende hoeveel ik daar dan van zou genieten, en dan komen de tranen. Zelfs nu ik dit schrijf, rollen ze over mijn wangen.

Als ik boven uit het raam kijk, de tuin in, en ik zie dat ons stokoude, dove en blinde caviaatje, dat helemaal kromloopt, heerlijk aan het gras zit te knabbelen en vervolgens gemeen hard in haar kont wordt gebeten door een andere cavia, dan lopen de tranen over mijn wangen, arm klein prulleke. En als ik het later tegen Bart vertel, dan is het helemaal niet meer te houden. Ik weet dat het niet het caviaatje is maar dat het veel dieper gaat, maar ik kan er mijn vinger niet op leggen. Mijn osteopate zegt dat dat niet uitmaakt, zolang ze maar blijven komen, die tranen. Ze zou zich zorgen maken als ze niet zouden komen. En Bart denkt dat ook.

Het is nu ook niet zo dat ik depressief door het huis loop en om alles huil, nee, ik ben best vrolijk, heb oog voor veel kleine gelukjes die ik zie, voel, hoor en proef. Maar soms rollen de traantjes. Ze zijn nooit ver weg. Ik moet vooral niet gaan nadenken want dan kom ik in het gebied in mijn hart waar ‘onmacht’ woont. En dat is normaal gesproken mooi dik ingekapseld en er staan allerlei waarschuwingsborden. Ik denk dat er een gaatje is gekomen in het kapsel. Er sijpelen af en toe beelden en gevoelens uit die hun weg vinden naar mijn traanbuisjes.

Ik kan niet naar die onmacht gaan, het doet zoveel pijn en verdriet. Maar ook blijf ik dan in het verleden hangen en dat willen Bart en ik allebei niet. Maar het zit er natuurlijk wel.

Dus geniet ik van de kleine dingen, zoals de bloemen, de vlinderstruik, de caviaatjes, de praatjes met buren die we tegenkomen op onze dagelijkse wandeling, de vogels, lieve vriendinnen en familie én de imméns goed voelbare liefde die ik mag krijgen van de allerliefste man op aarde.

Ook al huil ik elke dag vier keer, de weegschaal van liefde weegt nog altijd door.

Meest recente posts

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je mijn blog via e-mail ontvangen, zodat je zeker niets mist? Laat dan hier je e-mailadres achter. Dan word je als eerste op de hoogte gebracht van de laatste nieuwe blogs!

In de kijker

Berichtje achterlaten?

Wanneer je jezelf herkent in mijn blogs, als je een vraag hebt óf als je iets met me wil delen, dan zou ik het heel leuk vinden als je me een berichtje stuurt. Ik waardeer het contact met mijn lezers enorm.

Schrijf bericht
}