De dag van… Puppy’s (23 Maart)


Vandaag is het puppy-dag! Yes, wat een heerlijke dag voor hondenliefhebbers! Trouwens, voor iedereen. Wie smelt er nu niet voor een puppy? Puppy’s zijn heerlijk, ondeugend, lachwekkend soms, vertederend en schattig.

Wij hebben 5 grote honden gehad in totaal. Van onze vier Duitse Herders en één Labrador hebben we alleen Duitse Herder Falco als puppy gehad. De andere vier hadden we weggehaald uit een slechte omgeving. Maar ik wilde toch ook zó graag eens een puppy….

Falco was uiteraard het schattigste pupje dat we kenden. Hij was al wat groter toen hij kwam (11 weken) en hij had lieve hangoortjes. Aan zijn poten konden we zien dat het een flinke jongen zou worden. Hij viel meteen in de smaak bij onze Senna en Jessie.

Ondanks dat Falco een onzeker pupje was bij mensen, was hij thuis heel lief. Wij kregen hem toen we in Wallonië woonden. We hadden toen veel dieren: Ezeltjes, kippetjes, konijnen en cavia’s, allemaal buiten natuurlijk.

Jessie en Senna waren al langer bij ons en waren gewend aan al die leuke beestjes. En zolang ze in hun hokjes bleven was alles prima. Alleen onze kippetjes liepen los, maar daar bleven ze keurig vanaf (nadat ik één keer heel hard in het Russisch had gevloekt toen Senna ons haantje bijna in haar bek had). Maar die les had Falco niet meegekregen en hij vond alles wat weg spurtte als hij eraan gestormd kwam, keileuk! Ik had ogen in mijn achterhoofd nodig.

Menig keer moest ik de pannen uit mijn handen laten vallen en heel hard naar buiten rennen om een nat gekwijld kippetje uit zijn bek te pulken. Vanaf toen kregen de kippetjes ook een ren. Verder knaagde hij ook aan stoelpoten, rolde hij graag in de ezeldrollen en verstopte hij zich graag, al spelend, onder de koffietafel. Tot hij er niet meer onderuit kon komen omdat hij zo gegroeid was. Janken dat hij deed! Daar snapte hij niks van. Ook begreep hij het fenomeen ‘schikdraad’ niet. Met de regelmaat van de klok hoorde ik, als ik lekker buiten zat te lezen, een “Kajiet”, en vloog Falco geschrokken door de tuin. Hij legde de link nooit.
 Falco is uitgegroeid tot de allerliefste Gentle Giant waar we helaas vorig jaar afscheid van hebben moeten nemen. Ons leven was beter met hem erin. Hij was de grootste, zachtste, liefste, rustigste reus die je je maar kon bedenken. Wat was het zálig om hem te zien opgroeien. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij nu, samen met zijn maatjes Senna en Jessie in de hondenhemel over ons waakt.

Onze Falco heeft mijn dierenmoederhart 13 jaar gevuld met liefde en mooie herinneringen. Dertien jaar lang, 24 uur per dag bij mij. Mijn maatje, mijn hart...

Meest recente posts

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je mijn blog via e-mail ontvangen, zodat je zeker niets mist? Laat dan hier je e-mailadres achter. Dan word je als eerste op de hoogte gebracht van de laatste nieuwe blogs!

In de kijker

Berichtje achterlaten?

Wanneer je jezelf herkent in mijn blogs, als je een vraag hebt óf als je iets met me wil delen, dan zou ik het heel leuk vinden als je me een berichtje stuurt. Ik waardeer het contact met mijn lezers enorm.

Schrijf bericht
}